1-3 septembrie - Pelerinaj Prislop si TransAlpina


 Informatii si inscrieri: tel. 0742268568,  0724-525041

Pelerinaj Prislop
Adăugați o legendă

1-3 septembrie - “Recunostinta" - 

Pelerinaj la Prislop, Afteia, Oasa

cu traversare TransAlpina


Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Pitesti
Ziua I: Ploiesti - Bucuresti – Brasov - Sibiu - Manastirea Prislop, rugăciune la mormantul Parintelui Arsenie Boca, cazare Alba Iulia.
Ziua II: Manastirea Oasa: participare la Sfanta Liturghie (Eveniment de cinstire a portului popular romanesc - indemnam pe oricine doreste sa participe la Sfanta Liturghie la Oasa in costum popular, pentru bucuria sufletului). Lacul Oasa - Traversare Muntii Parang pe Transalpina* cazare Alba Iulia.
 Relaxare, rugaciune, discutii si cantari duhovnicesti. Cazare cazare Alba Iulia.
Ziua III: - participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Afteia (drumetie usoara) - Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Brasov - Ploiesti - Bucuresti.

Pelerinaj Prislop
Pret 300 lei/persoana
Informatii si inscrieri:
tel. 0742268568,  0724-525041
persoana de contact d-na Adriana.
Facebook Pelerinaje Adriana

Transport autocar (aer conditionat, soferi profesionisti).

Insotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), relaxare si rugaciune, atmosfera plina de istorie si spiritualitate, participare la Sf. Liturghie.
Cazarea nu este inclusa, dar este rezervata: Alba Iulia, Hotel 75-85/pers/noapte (camere de 2-3 persoane) si se achita la local (pot exista modificari in ceea ce priveste locul de cazare, in functie de gradul de ocupare). Exista local posibilitate de cina meniu fix 40lei si mic dejun 30lei, cu rezervare.

La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice.
Observatii: Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu. Masa se va asigura individual, autocarul opreste pe traseu pentru aprovizionare fiind sarcina pelerinului sa isi asigure cele necesare. Cazarea nu este inclusa și se face la pensiune, in conditiile oferite de aceasta. Nu se admit pretentii la cazare. In functie de disponibilitate locul de cazare se poate modifica. Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, cazare etc.
**Soseaua Transalpina se traverseaza numai daca este deschisa traficului in perioada respectiva și in functie de conditiile meteo. In caz contrar se va alege cel mai optim traseu. Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor).


Arsenie BocaPROCEDURA DE INSCRIERE:  
Pentru a participa la orice pelerinaj va invitam:
1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, pret, conditii de participare detaliate pe site). Daca doriti informatii suplimentare va încurajăm să sunati sau trimiteti email la pelerinaje@email.com pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales;
2) Sa completati FORMULARUL DE INSCRIERE si detalii (click aici)
SAU
sa trimiteti un simplu email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje@email.com si veti primi un Contract de servicii care trebuie studiat, completat de dvs. si trimis inapoi pe mail, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor. (daca nu aveti posibilitate de a printa si scana contractul, nu este nicio problema. E suficient sa ne scrieti pe email ca ati citit si sunteti de acord cu prevederile contractului si il veti aduce semnat la autocar).
3) CONTRACTUL poate fi citit si aici (click)
4) Locurile se ocupa in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei NUMAI dupa ce ati trimis acordul dvs privind prevederile contractului sau ati semnat contractul.
Este usor sa achitati la orice sucursala Unicredit Bank, simplu, intr-un loc sigur, fara sa asteptati la rand si fara sa platiti nimic in plus. Veti primi o chitanta de incasare. Aveti nevoie doar de Cartea de Identitate și notati detalii plata: numele dvs, nr de locuri și evenimentul pentru care achitati. 

LA DRUM CU SUFLETUL SRL, 
CUI 42292814
Banca: Unicredit Bank Ploiesti II
Contul: RO72 BACX 0000 0019 9726 2001
5) Atentie! Doar completarea Contractului si semnarea acestuia nu va asigura un loc in autocar. Numai dupa efectuarea platii vi se va confirma locul in autocar. Inainte de a achita va rugam sa sunati pentru a verifica disponibilitatea locurilor.
6) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia si trebuie sa il semnati la plecare pentru a participa la eveniment.
7) Cu 2-3 zile inante de plecare se va confirma inca o data locul si ora plecarii.
8) Cazarea se achita in pelerinaj direct la manastire sau pensiune, functie de evenimentul ales.
9) Locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.
Manastirea Afteia - Cioara
Manastirea Afteia
Manastirea Afteia - Cioara       
Manastirea Afteia
Manastirea Afteia este o manastire ortodoxa din localitatea Margineni-Strungari, comuna Salistea, judetul Alba. Locasul de rugaciune datreaza din a doua jumatate a secolului al XVII-lea. Desi inchisa pentru o vreme, in perioada comunista, Manastirea Afteia va fi redeschisa in anul 1975.
Pentru o vreme, Manastirea Afteia l-a avut ca staret pe Sfantul Cuvios Sofronie, numit si "Marturisitorul de la Cioara", care si-a inchinat intreaga viata luptei pentru apararea Ortodoxiei in Transilvania. In timpul cat acesta a fost staret, manastirea a devenit principalul centru de lupta pentru apararea credintei stramosesti, impotriva unirii Bisericii cu Roma.

Manastirea Afteia - scurt istoricManastirea Afteia este o straveche vatra monahala, ale carei inceputuri pot fi stabilite in cea de-a doua jumatate a secolului al XV-lea. Potrivit traditiei locului, prima bisericuta s-a ridicat aici dupa lupta de pe Campul Painii, din anul 1479, cand cotropitorii turci au fost biruiti de ostile crestine. In timpul luptei, multi localnici (batrani, femei si copii) s-au refugiat la Plaisor. Dupa castigarea luptei, drept multumire adusa lui Dumnezeu, satele invecinate au ridicat in acel loc un Altar.

Cel mai vechi document care mentioneaza Manastirea Afteia este acela care atesta incercarea nereusita a unui dregator din Vintu de a-l prinde pe un calugar "neunit" din hotarul Cioara, eveniment petrecut in Duminica Floriilor, in anul 1757, cand au fost daramate biserica si chiliile. Mai multe insemnari ale unor slujitori ai schitului, notate pe carti de slujba, pe icoane si pe clopote (1756-1771), dovedesc faptul ca asezamantul monahal de la Plaisor a fost ulterior refacut.Insemnarea preotului Nicolae Benta, din Cioara, facuta candva intre anii 1840-1851, pe cartea "Indreptarea legii" (Targoviste, 1652), marturiseste urmatoarele: "

Aceasta sfanta si dumnezeiasca Pravila este a sfintei biserici greco-orientale din Cioara, ramasa de la manastirea din Plaiul Cioarei, care s-a stricat de la 1786, prin zavistia unitilor de pe acel timp. Aceasta manastire, de cand s-a sfintit nu avem documente, fara cei batrani spun ca mosii si stramosii lor le-au povestit ca au pomenit-o si ca a fost bogata si a fost inchinata la manastirea din Tara Romaneasca, de la Cozia."


 Manastirea OASA

Manastirea Oasa este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Sugag, judetul Alba. Aflata la o distanta de 70 de kilometri mai spre sud de Sebes si la 57 de kilometri nord-est fata de Petrosani, la poalele Muntilor Sureanu, Manastirea Oasa este o oaza de liniste, incojurata de paduri, cu vai si lacuri. Cel mai apropiat sat se afla la o distanta de peste patruzeci de kilometri de manastire.
Biserica centrala a Manastirii Oasa este inchinata Adormirii Maicii Domnului, hram praznuit in ziua de 15 august, si Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, hram praznuit in ziua de 27 iulie.
Sfantul Pantelimon este sarbatorit din anul 303, anul mortii sale, pe data de 27 iulie. S-a nascut in anul 284 in orasul Nicomidia. Tatal sau Evstorghie era pagan, iar mama sa era crestina. A reusit sa-l aduca la dreapta credinta si pe tatal sau, iar dupa moartea acestuia si-a impartit toata averea saracilor si, pentru ca nu primea plata pentru tratamentele pe care le facea, el este numit "doctor fara de arginti".


Lacul Oasa

TransAlpina

Cel mai inalt drum din Romania, mai vechi si poate mai impresionant decat faimosul Transfagarasan, se afla in Muntii Parang si face legatura intra Transilvania si Oltenia. Drumul si-a luat numele de la latinescul "Transalpina" (tara de dincolo de munti), cum era numita in vechile texte si harti latinesti Tara Romaneasca, si e supranumit “Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit, in anul 1938 l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi, impreuna cu familia regala. Desi este mai inalta mult mai veche si mai frumoasa decat Transfagarasanul, este mai putin cunoscuta pentru ca , Transalpina, cu toate ca este catalogat drum national, DN 67c (partial), nu a fost pana in 2009 niciodata asfaltata. Transalpina a fost cosntruita de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa, pavata cu piatra de Regele Carol al II-lea dupa 1930 si reablitata de nemti in al II-lea razboi mondial dupa care a fost data uitarii de autoritatile romane. Faptul ca a fost uitata si a devenit un drum greu de parcurs cu masini normale a ajutat Transalpina sa-si pastreze neatinsa salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au. Este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la nori si chiar deasupra lor. 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru mesaj. In cel mai scurt timp veti primi raspuns, functie de solicitarea dvs. Ne puteti contacta si pe email pelerinaje@email.com sau la telefon 0742268568, Facebook Pelerinaje Apologetikos, Facebook Pelerini